
Fish & chips met citroenmayonaise en zoetzure salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram kabeljauw
500 gram frietjes
4 eetlepels mayonaise
1 stuk citroen
4 eetlepels bloem
1 stuk ei
150 gram paneermeel
500 gram sperziebonen
1 stuk komkommer
3 eetlepels azijn
1 theelepel suiker
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteindes van de boontjes. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng de mayo met de rasp en het sap tot een frisse citroenmayonaise. Snijd de vis in stukken en dep droog met een vel keukenpapier..
2. Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen 6 minuten. Roer de azijn en de suiker door elkaar. Meng in een grote kom de sperziebonen en de komkommer tot een zoetzure salade.
4. Kluts het ei in een schaaltje en doe de bloem en het paneermeer in schaaltjes. Wentel de vis door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel. Verhit een royale scheut olie in een pan en bak de vis goudbruin en gaar.
5. Verdeel de vis, de friet en de zoetzure salade over de borden en serveer met de frisse citroenmayonaise.
Tip: Frituur krulpeterselie en serveer met de vis.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2814 Kj
Calorieën
668 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
63 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
32 gram