Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fish & chips met citroenmayonaise en zoetzure salade

Fish & chips met citroenmayonaise en zoetzure salade

Ingrediënten

  • 400 gram kabeljauw
  • 500 gram frietjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 stuk citroen
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 stuk ei
  • 150 gram paneermeel
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 stuk komkommer
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
Fish & chips met citroenmayonaise en zoetzure salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder de uiteindes van de boontjes. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng de mayo met de rasp en het sap tot een frisse citroenmayonaise. Snijd de vis in stukken en dep droog met een vel keukenpapier..
  2. 2. Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen 6 minuten. Roer de azijn en de suiker door elkaar. Meng in een grote kom de sperziebonen en de komkommer tot een zoetzure salade.
  4. 4. Kluts het ei in een schaaltje en doe de bloem en het paneermeer in schaaltjes. Wentel de vis door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel. Verhit een royale scheut olie in een pan en bak de vis goudbruin en gaar.
  5. 5. Verdeel de vis, de friet en de zoetzure salade over de borden en serveer met de frisse citroenmayonaise.
  6. Tip: Frituur krulpeterselie en serveer met de vis.

    Voedingswaarde

  • Kcal 668
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 63 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 31 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 10