
Fish ’n chips met broccolisalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
26.77 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Oven lekkerbekjes
750 gram Ovenfriet
300 gram Broccoli
2 stuks Avocado
1 bosje Peterselie
75 ml Volle yoghurt
3 eetlepel Mayonaise
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Verdeel de lekkerbekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten onderin de oven. Draai de lekkerbekjes halverwege de oventijd om.
2. Verdeel de ovenfriet over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten. Breng na het bakken op smaak met een beetje zout.
3. Snijd de broccoli in hele kleine roosjes en snijd de steel in dunne reepjes als lucifers. Verwijder de schil en pitten van de avocados, en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng de broccoli met de avocado, peterselie, yoghurt, mayonaise, twee eetlepels olijfolie, zout en peper. Snijd de citroen in partjes en breng de salade op smaak met een beetje citroensap.
4. Serveer de lekkerbekjes met de friet, broccolislaw en citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie