

Fish pie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
7.84 voor 4 pers.
Ingrediënten
600 gram Aardappelen
100 gram Roomboter
50 gram Geraspte kaas
650 ml Melk
2 stuks Uien
2 tenen Knoflook
50 gram Tarwebloem
150 gram Kabeljauwfilet
150 gram Zalm
200 gram Doperwten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook de aardappelen tot deze gaar zijn, zo’n 10 minuten.
3. Stamp de aardappelen samen met 50 gram boter, de geraspte kaas en 150 ml melk tot een puree.
4. Verhit intussen de overige 50 gram boter in een grote koekenpan, fruit de ui en knoflook mee. Voeg de bloem toe en roer een minuut door zodat de bloem kan garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer stevig door zodat er geen klonten ontstaan.
5. Voeg de vis toe en laat pruttelen totdat de saus redelijk dik is. Voeg op het laatst de dopertwen en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
6. Giet de vis vulling in een ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak het geheel 30 minuten af tot de puree mooi goudbruin is.
Meer recepten in de categorie