Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fish pie

Fish pie

Ingrediënten

  • 600 gram Aardappelen
  • 100 gram Roomboter
  • 50 gram Geraspte kaas
  • 650 ml Melk
  • 2 stuks Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 50 gram Tarwebloem
  • 150 gram Kabeljauwfilet
  • 150 gram Zalm
  • 200 gram Doperwten
Fish pie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Kook de aardappelen tot deze gaar zijn, zo’n 10 minuten.
  3. 3. Stamp de aardappelen samen met 50 gram boter, de geraspte kaas en 150 ml melk tot een puree.
  4. 4. Verhit intussen de overige 50 gram boter in een grote koekenpan, fruit de ui en knoflook mee. Voeg de bloem toe en roer een minuut door zodat de bloem kan garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer stevig door zodat er geen klonten ontstaan.
  5. 5. Voeg de vis toe en laat pruttelen totdat de saus redelijk dik is. Voeg op het laatst de dopertwen en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. 6. Giet de vis vulling in een ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak het geheel 30 minuten af tot de puree mooi goudbruin is.

    Voedingswaarde

  • Kcal 584
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 23
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 16
  • Vezels 16