
Flammkuchen met gegrilde aubergine, zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 verpakking flammkuchen deeg
2 aubergines
2 uien
100 milliliter crème fraîche
1 eetlepel olijfolie
250 gram zongedroogde tomaatjes
1 blok Parmezaanse kaas
3 takjes basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de aubergine in dunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Bestrooi de plakken met zout en laat ongeveer 15 minuten rusten. Gril de plakken in een hete grillpan.
3. Snijd de ui in dunne ringen en stoof deze in een beetje olie gaar. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
4. Besmeer de flammkuchen bodem met de crème fraîche, beleg met de plakken aubergine, ui, zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas.
5. Bak af in de voorverwarmde oven voor 12-15 minuten. Houd goed in de gaten. Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met wat blaadjes basilicum.
Meer recepten in de categorie