
Flammkuchen met gerookte zalm
Lunch
8 pers.
ca. 25 min
Frans
Ingrediënten
1 rol flammkuchendeeg (koelvers, à 260 g)
1 rode ui
0.5 zakjes dille (à 15 g)
1 bakje zuivelspread knoflook & kruiden (à 200 g)
200 gram gerookte zalm
2 eetlepels kappertjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Rol 1 rol flammkuchendeeg (koelvers, 260 g) met het bakpapier uit op de bakplaat.
3. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
4. Snijd 1 rode ui in ringen en een ½ zakje dille (à 15 g) grof.
5. Bestrijk het deeg met 1 bakje zuivelspread knoflook en kruiden (200 g) en verdeel de ui erover.
6. Bak de flammkuchen in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin en gaar.
7. Verdeel er 200 g gerookte zalm en 2 el kappertjes over.
8. Snijd in 8 stukken en garneer met de dille.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
256 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
7 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie