Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Flammkuchen met prei, ham en brandnetelkaas

Flammkuchen met prei, ham en brandnetelkaas

Ingrediënten

  • 4 PLUS preien
  • 1 pak flammkuchen deeg (Jan a 240 g)
  • 1 bekertje PLUS creme fraiche (a 125 ml)
  • 100 gram brandnetelkaas (Klaverland van PLUS)
  • 4 takjes verse tijm
  • 100 gram achterham (Puur van Smaak van PLUS)
  • 2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
  • Extra takjes tijm
  • Extra nodig: bakpapier, bakplaat
Flammkuchen met prei, ham en brandnetelkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Was 4 PLUS preien zorgvuldig en kook ze in een ruime pan in ca. 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Halveer de preien zorgvuldig en laat afkoelen.
  2. 2 Rol 1 pak flammkuchen deeg (Jan a 240 g) uit op het bijgeleverde bakpapier op een bakplaat. Bestrijk het deeg met 1 bekertje PLUS creme fraiche (a 125 ml) en beleg met 100 gram brandnetelkaas (Klaverland van PLUS). Bestrooi met de blaadjes van 4 takjes verse tijm. Verdeel de uitgelekte prei en in repen gesneden 100 gram achterham (Puur van Smaak van PLUS) in de lengte over de kaas, besprenkel met 2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  3. 3 Bak de flammkuchen in een voorverwarmde oven op 180 graden in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Garneer met wat extra tijm.