
Flammkuchen met rode ui, geitenkaas en balsamico stroop
Bijgerecht
4 pers.
ca. 30 Min
Ingrediënten
1 pak mix voor pizzabodem
2 el olijfolie
200 g crème fraîche
250 g geitenkaas
100 g Parmezaanse kaas
15 g basilicum
2 rode uien
Balsamico azijn
Bloem om mee te bestuiven
Extra: Weber pizzasteen
Bereidingswijze
Doe de mix voor pizzabodem, 250 ml water en de olijfolie in een kom. Kneed met een mixer met deeghaken op de hoogste stand tot een glad deeg. Vorm tot een bol en laat 5 minuten rusten.
Snijd de rode ui in partjes, verkruimel de geitenkaas en snijd de basilicum in fijne reepjes. Rasp de parmezaanse kaas.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ovale flinterdunne plak van circa 20 x 30 centimeter.
Besmeer de bodems met crème fraîche, verdeel de rode uien en de geitenkaas erover en sluit af met wat parmezaanse kaas.
Leg de pizzasteen op de bbq en verwarm 5 minuten zodat de steen goed heet is. Leg de flammkuchen erop en bak in 10 - 15 minuten af met de deksel op de bbq.
Garneer de flammkuchen met de basilicum en besprenkel met wat balsamico azijn.
Variatietip!
Serveer de flammkuchen in stukken als borrelhapje met een fris glas prosecco.
Meer recepten in de categorie
De flammkuchen, ook wel bekend als de Tarte flambée, is een leuk gerecht voor de BBQ. Ideaal als barbecue bijgerecht, maar ook lekker als borrelhap. De flammkuchen kun je net als een pizza maken met de Weber pizzasteen. Maak de pizzabodem, snijd de ingrediënten in kleine partjes, besmeer met crème fraîche en beleggen maar!