
Flammkuchen met spek en appel
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 pak pizzadeeg
2 stuks appels
125 gram spekreepjes
2 stuks rode uien
125 ml crème fraîche
125 ml zure room
250 gram champignons
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen en de champignons en de appels in dunne plakken. Meng de zure room met de crème fraîche.
3. Verhit een koekenpan en bak de spekjes in 10 minuten krokant. Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten.
4. Rol het pizzadeeg met het bijgevoegde bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk met het roommengsel en beleg met de appel, de spekreepjes, de champignons en de ui. Bak de flammkuchen in de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2111 Kj
Calorieën
501 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
36 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
17 gram