Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Flammkuchen met spek en ui en tomaten-komkommersalade

Flammkuchen met spek en ui en tomaten-komkommersalade

Ingrediënten

  • 460 gram bladerdeegvellen
  • 150 gram spekreepjes
  • 150 gram kruiden-roomkaas
  • 150 ml crème fraîche
  • 3 stuks rode uien
  • 500 gram trostomaten
  • 4 takjes krulpeterselie
  • 1 stuk komkommer
Flammkuchen met spek en ui en tomaten-komkommersalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Pel de ui en snijd twee rode uien in flinterdunne ringen en snipper de ander. Halveer de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes. Halveer de komkommer over de lengte, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
  3. 3. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes goudbruin. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  4. 4. Meng de kruidenkaas met de crème fraîche. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en verspreid het mengsel over het deeg. Verdeel de gebakken spekjes en de uienringen erover. Bak de flammkuchen in de oven in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.
  5. 5. Meng de tomaten, de komkommer de peterselie en de gesnipperde rode ui. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een scheutje olijfolie.
  6. 6. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de tomaten-komkommer salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 804
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 83 g
  • waarvan suikers 37
  • Vet 46 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 26
  • Vezels 5