
Flammkuchen met spekjes, ui en crème fraîche
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
200 milliliter crème fraîche
1 rode ui (in flinterdunne plakjes)
250 gram spekblokjes
50 gram oude kaas (geraspt)
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels wittewijnazijn
2 eetlepels olijfolie
150 gram veldsla
150 gram wortels (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat en druk de randen tegen elkaar.
3. Besmeer het bladerdeeg met de crème fraîche en verdeel de ui en spekjes erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de plaattaart in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
4. Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, azijn en olie. Meng de veldsla met de wortel en besprenkel met de vinaigrette.
5. Serveer de flammkuchen met de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
755 kcal
Vetten
56 gram
Waarvan verzadigd vet
28 gram
Koolhydraten
41 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie