
Flammkuchen met zalm, bietjes en dille
2 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
1 rol flammkuchen deeg (Jan, 240 g)
1 bekertje zure room (125 ml)
1 pak gekookte bieten (BIO+, 500 g)
1 rode ui
1 bakje dille (20 g)
1 citroen (schoongeboend)
200 g gerookte Noorse zalm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg op het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk met de zure room. Snijd de bieten in partjes van 2 cm en de ui in dunne ringen. Verdeel over het deeg. Bestrooi met peper en zout naar smaak en bak de flammkuchen in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
Snijd ondertussen de dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in partjes. Verdeel de zalm over de flammkuchen, bestrooi met citroenrasp en dille. Serveer met de partjes citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
510 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
51 gram
Eiwitten
24 gram