Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Flammkuchen

Flammkuchen

Flammkuchen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pak mix voor pizzabodem (450 g, PLUS)
  • 2 el olijfolie
  • bloem, om te bestuiven
  • 250 ml crème fraîche
  • 250 g spekreepjes
  • 2 rode uien, in ringen
  • verse peterselie, fijngehakt
  • EXTRA 2 bakplaten, bakpapier, mixer met deeghaken
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de mix voor pizzabodem, 250 ml water en de olijfolie in een kom. Kneed met een mixer met deeghaken op de hoogste stand tot een glad deeg. Vorm het deeg tot een bol en laat 5 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ovale flinterdunne plak van circa 20 x 30 centimeter.
Bekleed de bakplaten met bakpapier. Leg op elke bakplaat 2 van de deegplakken en verdeel de helft van de crème fraîche over beide bodems. Houd een centimeter van de deegranden vrij. Bestrooi met de helft van de spekreepjes en helft van de uienringen.
Bak de flammkuchen per 2 stuks circa 15 - 20 minuten in de oven tot de zijkanten van het deeg bruin kleuren. Herhaal met de overige 2 bodems. Bestrooi de flammkuchen na het bakken met versgemalen peper en peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
82 g
vet
40 g
Kcal
800