
Flammkuchen
4 pers.
ca. 60 min
Overig
Ingrediënten
1 pak mix voor pizzabodem (450 g, PLUS)
2 el olijfolie
bloem, om te bestuiven
250 ml crème fraîche
250 g spekreepjes
2 rode uien, in ringen
verse peterselie, fijngehakt
EXTRA 2 bakplaten, bakpapier, mixer met deeghaken
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de mix voor pizzabodem, 250 ml water en de olijfolie in een kom. Kneed met een mixer met deeghaken op de hoogste stand tot een glad deeg. Vorm het deeg tot een bol en laat 5 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ovale flinterdunne plak van circa 20 x 30 centimeter.
Bekleed de bakplaten met bakpapier. Leg op elke bakplaat 2 van de deegplakken en verdeel de helft van de crème fraîche over beide bodems. Houd een centimeter van de deegranden vrij. Bestrooi met de helft van de spekreepjes en helft van de uienringen.
Bak de flammkuchen per 2 stuks circa 15 - 20 minuten in de oven tot de zijkanten van het deeg bruin kleuren. Herhaal met de overige 2 bodems. Bestrooi de flammkuchen na het bakken met versgemalen peper en peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
800 kcal
Vetten
40 gram
Koolhydraten
82 gram
Eiwitten
25 gram