

Flensjes met bramen
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
3.32 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Tarwebloem
2 eetlepel Neutraal suiker
3 stuks Eieren
500 ml Halfvolle melk
2 eetlepel Roomboter
8 eetlepel Griekse yoghurt
200 gram Bramen
Bereidingswijze
1. Meng de bloem met de suiker en voeg dan een beetje melk toe en klop door totdat je een dikke pap hebt. Voeg nu de rest van de melk toe, op deze manier krijg je geen klontjes en meng tot een egaal beslag. Voeg de eieren toe en meng door tot deze zijn opgenomen in het beslag.
2. Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep met een juslepel wat beslag in de pan, tot net de hele bodem bedekt is. Bak aan beide kanten tot goudbruin. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het beslag.
3. Vouw de flensjes dubbel en weer dubbel, leg 2 flensjes op een bord en verdeel hier wat Griekse yoghurt over en leg er wat bramen op. Serveer eventueel met wat poedersuiker over de flensjes.
Meer recepten in de categorie