
Flensjes met spinazie en truffelbrie
Brunch
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
125 g bloem, gezeefd
2 eieren
300 ml melk (Biologisch PLUS)
5 el olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
400 g gewassen spinazie
200 g gevulde truffelbrie, in plakjes (Feestelijk PLUS)
2 el ongebrande walnoten, grofgehakt
Bereidingswijze
Klop met een garde een glad beslag van de bloem, eieren, melk en een snuf zout.
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Schenk ¼ van het beslag in de pan en bak het flensje aan beide kanten mooi bruin en gaar. Laat op een bord glijden. Bak zo nog 3 flensjes.
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Houd een handvol spinazie apart. Voeg de rest van de spinazie in 3 porties toe aan de knoflookolie en smoor al omscheppend gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de spinazie en de truffelbrie over de flensjes. Vouw ze in kwarten en leg in de ovenschaal.
Bak de flensjes 10 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Leg ze op een bord en garneer met de apart gehouden spinazie en de walnoten.
Variatietip
Bak de flensjes alvast de dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
544 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
28 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
3 gram
Zout
21 gram