
Fluffy pancakes met citruscompote
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
6 mandarijnen
0,3 l PLUS 100% zelfgeperst sinaasappelsap
50 g suiker
3 eieren
3 el fijne kristalsuiker
2 el Biologisch PLUS Volle melk
50 g PLUS Patentbloem
1/2 tl bakpoeder
boter
1 tl maanzaad
Bereidingswijze
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Doe de mandarijnpartjes met het verse sinaasappelsap en de suiker in een steelpan en breng alles aan de kook. Kook totdat de suiker is opgelost en neem de pan van het vuur.
Splits de eieren. Klop het eiwit met de fijne suiker op totdat je mooie pieken hebt. Klop de dooiers met de volle melk luchtig en spatel dit voorzichtig door het opgeklopte eiwit. Zeef de patentbloem met de bakpoeder en spatel het door het opgeklopte eiwit tot een egaal beslag zonder klontjes.
Verhit een klontje boter in een kleine koekenpan en lepel wat beslag in de pan (met eventueel een ronde bakring). Bak het pannenkoekje met een deksel op de pan, zodat de binnenkant ook goed gaart.
Keer het en bak de andere kant ook goudbruin. Ga zo door totdat alle beslag is opgebruikt. Serveer de pancakes met de partjes mandarijn, daarover de saus en bestrooi met maanzaad.