
Fluweelzachte spinazie-soep met broodjes warme grillworst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 gram grillworst
450 gram spinazie (diepvries)
4 stuks bruine bollen
2 stuks groentebouillonblokjes
125 ml crème fraîche
2 teentjes knoflook
3 stuks sjalotten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 180 graden (elektrisch) en 160 graden (hetelucht).
2. Plaats de grillworst 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
3. Pel en snijd ondertussen de sjalotten fijn en pers de teentjes knoflook uit.
4. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de sjalotten en de knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie, 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 10 minuten.
5. Haal de pan van het vuur en pureer de spinazie-soep voorzichtig met een staafmixer glad.
6. Snijd de bollen over de lengte doormidden en de worst in gelijke plakken. Beleg de bollen met de grillworst en verdeel de soep over kommen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1621 Kj
Calorieën
386 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie