

Focaccia salami
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
5.55 voor 4 pers.
Ingrediënten
7 gram Gist
1 theelepel Honing
5 eetlepel Olijfolie mild
500 gram Patentbloem
10 gram Tafelzout
4 eetlepel Passata
2 eetlepel Tomatenpuree
1 theelepel Oregano
250 gram Cherrytomaten
125 gram Plus salami
2 stuks Mozzarella
Bereidingswijze
1. Ook nodig: Bakvorm van 20 bij 30 cm
2. Voeg aan een grote kom 380 ml lauw warm water, de gist en honing toe. Roer even door en laat 10 minuten staan tot dat het mengsel begint te schuimen, dat geeft aan dat de gist actief is. Voeg dan 1 el olijfolie, patentbloem en het zout toe. Meng door tot je een samenhangend deeg hebt. Dek af en laat rijzen tot het verdubbeld is qua hoeveelheid, ongeveer 1.5 uur.
3. Smeer dan de bakvorm in met een beetje olijfolie en beleg met bakpapier, de olie is puur zodat het bakpapier blijft plakken. Schenk de helft van de resterende olie over het bakpapier en verdeel over de hele bakvorm. Doe hier het gerezen deeg in, dek af en laat dit nog eens 1.5 uur rijzen.
4. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
5. Verdeel de overgebleven olie over het deeg, smeer ook je handen in met olie, en duw met je vingers het deeg in zodat het typische focaccia uiterlijk ontstaat. Bak dit 15 minuten af in de oven.
6. Meng intussen de passata met de tomatenpuree en oregano en breng dit op smaak met een snuf zout. Halveer ook de cherrytomaten, snijd de salami in stukken en scheur de mozzarella in delen. Laat dit zoveel mogelijk uitlekken.
7. Smeer de focaccia in met de tomatensaus, verdeel hier de mozzarella, salami en cherrytomaten overheen en bak het geheel dan nog eens 20 minuten af.
8. Snijd de focaccia in stukken. Je kunt dit direct serveren, maar afgekoeld is dit ook lekker.
Meer recepten in de categorie