
Forel in serranoham
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 forel, schoongemaakt
2 tenen knoflook, grof gesneden
6 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 citroen, in plakjes
110 g seranoham (PLUS Puur van smaak)
1 el olijfolie
Keukenmateriaal: keukentouw
Bereidingswijze
Bestrooi de binnenkant van de forel met peper en zout en verdeel de knoflook, 3 takjes tijm, de rozemarijn en de helft van de citroenplakjes erover.
Leg de plakken ham op een werkplank van boven naar beneden, waarbij ze elkaar in de lengte deels overlappen. Leg 1 plakje ham overdwars en leg de vis daarop. Rol de vis op in de ham en leg bovenop de rest van de citroen en de tijm. Bind de vis op met touw en bestrijk rondom met de olie.
Gril de forel ca. 10 min. op de BBQ op indirect vuur in een aluminium bakje of op een vel aluminiumfolie. Server evt. met partjes verse citroen.
Meer recepten in de categorie