Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Forel in serranoham

Forel in serranoham

Ingrediënten

  • 1 forel, schoongemaakt
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 6 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 citroen, in plakjes
  • 110 g seranoham (PLUS Puur van smaak)
  • 1 el olijfolie
  • Keukenmateriaal: keukentouw
Forel in serranoham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de binnenkant van de forel met peper en zout en verdeel de knoflook, 3 takjes tijm, de rozemarijn en de helft van de citroenplakjes erover.
  2. Leg de plakken ham op een werkplank van boven naar beneden, waarbij ze elkaar in de lengte deels overlappen. Leg 1 plakje ham overdwars en leg de vis daarop. Rol de vis op in de ham en leg bovenop de rest van de citroen en de tijm. Bind de vis op met touw en bestrijk rondom met de olie.
  3. Gril de forel ca. 10 min. op de BBQ op indirect vuur in een aluminium bakje of op een vel aluminiumfolie. Server evt. met partjes verse citroen.