

Forel uit de oven
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
10.03 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks GIJS Forelfilet
700 gram Krieltjes
400 gram Bimi
2 tenen Knoflook
3 eetlepel Olijfolie mild
1 takjes Rozemarijn
1 stuk Citroenen
4 eetlepel Mayonaise
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Kook intussen de krieltjes in water totdat je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Giet af en laat droogstomen.
3. Verdeel de krieltjes, de bimi, knoflook (met de schil er nog omheen), olijfolie en rozemarijn in een ovenschaal, breng op smaak met peper en zout.
4. Snijd de citroen in plakjes en breng de forel ook op smaak met peper en zout. Leg de forel op de aardappels en groenten en leg de plakjes citroen op de vis.
5. Bak 15 minuten af in de oven, tot de bimi en de forel gaar is.
6. Haal de knoflook uit de ovenschaal en verwijder de schil. Prak fijn en meng met de mayonaise. Serveer de forel, bimi en krieltjes met de knoflookmayonaise.
Meer recepten in de categorie