Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frambozen cruffins

Frambozen cruffins

Ingrediënten

  • Boter om in te vetten
  • 1 blikje croissantdeeg (240 g, Danerolles)
  • 6 el frambozenjam
  • 100 g witte chocolade Fairtrade
  • 100 g frambozen
  • Muffinvorm 6 holtes
Frambozen cruffins product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet 6 holtes van de muffinvorm in met boter.
  2. Rol het deeg uit en snijd het in 3 gelijke rechthoeken. Duw de diagonale snijlijn goed dicht. Halveer de rechthoeken in de lengte en bestrijk elke strook deeg met frambozenjam.
  3. Hak de helft van de chocolade fijn en strooi over de jam. Rol de stroken met de jamkant naar binnen op tot een slakkenhuis en zet ze in de muffinvorm.
  4. Bak de cruffins in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
  5. Neem uit de oven, laat iets afkoelen en haal ze uit de vorm. Hak ondertussen de rest van de chocolade grof en smelt het au bain-marie. Hang daarvoor een vuurvaste kom boven een pan met een laag water. Zorg dat de kom, het water niet raakt.
  6. Doe de chocolade in de kom en breng het water aan de kook. Laat de chocolade al roerend smelten.
  7. Drizzle de chocolade over de iets afgekoelde cruffins. Serveer warm met de frambozen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 272
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 28 g
  • Vet 15 g