
Frambozen cruffins
6 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
Boter om in te vetten
1 blikje croissantdeeg (240 g, Danerolles)
6 el frambozenjam
100 g witte chocolade Fairtrade
100 g frambozen
Muffinvorm 6 holtes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet 6 holtes van de muffinvorm in met boter.
Rol het deeg uit en snijd het in 3 gelijke rechthoeken. Duw de diagonale snijlijn goed dicht. Halveer de rechthoeken in de lengte en bestrijk elke strook deeg met frambozenjam.
Hak de helft van de chocolade fijn en strooi over de jam. Rol de stroken met de jamkant naar binnen op tot een slakkenhuis en zet ze in de muffinvorm.
Bak de cruffins in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Neem uit de oven, laat iets afkoelen en haal ze uit de vorm. Hak ondertussen de rest van de chocolade grof en smelt het au bain-marie. Hang daarvoor een vuurvaste kom boven een pan met een laag water. Zorg dat de kom, het water niet raakt.
Doe de chocolade in de kom en breng het water aan de kook. Laat de chocolade al roerend smelten.
Drizzle de chocolade over de iets afgekoelde cruffins. Serveer warm met de frambozen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
272 kcal
Vetten
15 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
4 gram