
Frambozenbavarois met oreo en munt
4 pers.
ca. 90 min
Ingrediënten
3 blaadjes gelatine
250 g diepvriesframbozen
50 g fijne kristalsuiker
400 ml slagroom
1 el poedersuiker
100 g verse frambozen
1 pak oreokoekjes, in stukjes
1 bakje verse munt (20 g)
spuitzak
Bereidingswijze
Week de gelatine ca. 5 min. in ruim koud water. Verwarm ondertussen in een steelpan op laag vuur de frambozen met de kristalsuiker tot de suiker is opgelost.
Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de warme (niet hete!) frambozen. Laat in ca. 1 uur afkoelen
Klop de slagroom en poedersuiker lobbig met een mixer of garde totdat je pieken ziet.Voeg de afgekoelde frambozen bij de slagroom, roer tot een egaal roze mousse en doe in een spuitzak.
Vul 4 glazen eerst met wat oreo en daarna met verse frambozen. Verdeel er een laagje bavarois over en herhaal tot het glas bijna vol is. Garneer met verse frambozen, oreo en muntblaadjes en serveer.
Meer recepten in de categorie