
Frambozencake met mascarpone en citroen
Bakken
12 pers.
ca. 75 min
Nederlands
Ingrediënten
Taartvorm (18 x 28 cm) bekleed met bakpapier
Taartrooster
Spuitzak met een gladde spuitmond (ø 8 mm)
1 pak mix voor boerencake (400 g)
200 g roomboter, op kamertemperatuur
4 eieren
125 g frambozen (diepvries)
500 g mascarpone
2 zakjes vanillesuiker
3 el poedersuiker
3 el lemoncurd
150 g verse frambozen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter en de eieren.
Schep het beslag in de vorm en strijk het glad. Strooi de bevroren frambozen erover. Bak de cake in de oven in ongeveer 25 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en laat de cake op een rooster volledig afkoelen.
Roer de mascarpone los met een vork – gebruik geen mixer! Meng de vanillesuiker en poedersuiker door de mascarpone. Doe het mengsel in een spuitzak. Roer de lemoncurd ook los met een schone vork.
Leg de afgekoelde cake op een mooie schaal.
Spuit dotten mascarpone over de cake en laat de lemoncurd er met een vork overheen lopen. Garneer met verse frambozen.
Variatietip
Versier de cake met wat blaadjes munt, citroenrasp of geraspte witte chocolade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
350 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
23 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
7 gram
Zout
0.36 gram