
Frangipanetaart met fruit
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
4 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
100 gram amandelschaafsel
100 gram suiker
75 gram roomboter
2 eieren
30 gram bloem
2 eetlepels abrikozenjam
300 gram gemengd fruit
0 aardbeien
0 kiwi's
0 bananen
0 perziken
Bereidingswijze
1. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snijd het deeg netjes bij. Zet in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Maal het amandelschaafsel met de suiker in een keukenmachine heel fijn.
3. Voeg de boter toe en meng tot een dikke crème. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot een glad beslag.
4. Schep het beslag op de bladerdeegbodem en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
5. Laat de taart afkoelen op een rooster en neem uit de vorm.
6. Verwarm de abrikozenjam heel kort en bestrijk de taart met de jam. Snijd het fruit in mooie, gelijke stukjes en verdeel over de taart.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
680 kcal
Vetten
42 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie