Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Franse appeltaart

Franse appeltaart

Ingrediënten

  • 120 g walnoten
  • 220 g suiker
  • 1 eiwit
  • 150 g bloem
  • 100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 klein ei
  • 4 biologische Evelina appels
  • sap van 1 citroen
  • ½ pot abrikozenjam (à 400 g)
  • EXTRA keukenmachine, mixer met deeghaken of staafmixer met hak-molen, vershoudfolie, appelboor, lage taartvorm (24 cm ø), ingevet
Franse appeltaart product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Gebak
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Maal in de keukenmachine de walnoten met 120 gram suiker fijn. Voeg het eiwit toe en laat draaien tot een smeuïge spijs. Bewaar de spijs in vershoudfolie minstens 12 uur in de koelkast
  2. Kneed in de keukenmachine het deeg van de bloem, boter, 50 gram suiker, het ei en een snuf zout. Bewaar het deeg in vershoudfolie minstens 30 minuten in de koelkast
  3. Verwijder de klokhuizen uit de appels met een appelboor. Halveer 3 appels en snijd de helften in plakjes van 3-4 ml. Meng met het citroensap en 50 gram suiker. Snijd van de 4e appel een plak van 3 cm, voor het midden. Snijd de plak vanuit het midden rondom in dunne plakjes. Verwijder een paar plakjes en waaier de rest uit. Besprenkel met citroensap en laat 15 minuten marineren
  4. Verwarm intussen de oven voor tot 180ºC. Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Verdeel de spijs over de bodem. Zet in het midden de ‘roos’ van appelplakjes en vorm een waaier van de schijfjes aan de buitenkant
  5. Bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar
  6. Neem de appeltaart uit de oven. Verwarm de abrikozenjam en zeef de jam daarna. Bestrijk de taart met de gezeefde jam en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

    Voedingswaarde

  • Kcal 390
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 53 g
  • Vet 17 g