
Franse crèpes met vanillemascarpone en frambozen
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
250 g frambozen (vriesvers)
6 el suiker
250 g mascarpone
75 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
4 Franse crèpes (PLUS Moment, 6 stuks)
poedersuiker
Bereidingswijze
Verwarm de frambozen met 3 eetlepels suiker en 2 eetlepels water 5 minuten tot een warme frambozensaus.
Klop intussen met de mixer of in de keukenmachine de mascarpone met de slagroom, 3 eetlepels suiker en de vanillesuiker tot een dikke en romige crème.
Verwarm de crèpes volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een schaal. Schep de vanillemascarpone op de crèpes, rol ze op en snijd ze schuin doormidden. Schep er de warme frambozen over en bestrooi met poedersuiker.
Variatietip!
Serveer de overgebleven crepes bij het ontbijt. Beleg ze met jam, stroop en banaan of ander beleg naar keuze en halveer ze.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
550 kcal
Vetten
36 gram
Koolhydraten
48 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie