1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Franse crèpes met vanillemascarpone en frambozen

Franse crèpes met vanillemascarpone en frambozen

Franse crèpes met vanillemascarpone en frambozen product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g frambozen (vriesvers)
  • 6 el suiker
  • 250 g mascarpone
  • 75 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 Franse crèpes (PLUS Moment, 6 stuks)
  • poedersuiker
Bereiden
Verwarm de frambozen met 3 eetlepels suiker en 2 eetlepels water 5 minuten tot een warme frambozensaus.
Klop intussen met de mixer of in de keukenmachine de mascarpone met de slagroom, 3 eetlepels suiker en de vanillesuiker tot een dikke en romige crème.
Verwarm de crèpes volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een schaal. Schep de vanille­mascarpone op de crèpes, rol ze op en snijd ze schuin doormidden. Schep er de warme frambozen over en bestrooi met poedersuiker.
Variatie
Serveer de overgebleven crepes bij het ontbijt. Beleg ze met jam, stroop en banaan of ander beleg naar keuze en halveer ze.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 48 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 550
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie