Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Franse crèpes met vanillemascarpone en frambozen

Franse crèpes met vanillemascarpone en frambozen

Ingrediënten

  • 250 g frambozen (vriesvers)
  • 6 el suiker
  • 250 g mascarpone
  • 75 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 Franse crèpes (PLUS Moment, 6 stuks)
  • poedersuiker
Franse crèpes met vanillemascarpone en frambozen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de frambozen met 3 eetlepels suiker en 2 eetlepels water 5 minuten tot een warme frambozensaus.
  2. Klop intussen met de mixer of in de keukenmachine de mascarpone met de slagroom, 3 eetlepels suiker en de vanillesuiker tot een dikke en romige crème.
  3. Verwarm de crèpes volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een schaal. Schep de vanille­mascarpone op de crèpes, rol ze op en snijd ze schuin doormidden. Schep er de warme frambozen over en bestrooi met poedersuiker.

Variatie

Serveer de overgebleven crepes bij het ontbijt. Beleg ze met jam, stroop en banaan of ander beleg naar keuze en halveer ze.

    Voedingswaarde

  • Kcal 550
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 48 g
  • Vet 36 g