
Franse croque-madame met gebakken eitje
Ontbijt
4 pers.
ca. 25 Min
Ingrediënten
1 bakje tuinkers
8 sneetjes wit casinobrood
4 el zachte boter
100 g gruyère, geraspt
2 plakjes achterham
4 kleine eitjes
2 tl olie
Bereidingswijze
Knip de blaadjes van de tuinkers. Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met boter en bestrooi aan een kant met de kaas. Leg hierop een halve plak ham en daarop een beetje tuinkers. Sluit af met een boterham.
Bak de tosti’s in een koekenpan of grillpan met antiaanbaklaag per twee tegelijk in circa 8 minuten goudbruin. Keer ze halverwege.
Verhit de olie in een andere koekenpan en bak 4 spiegeleitjes. Leg ze op de tosti’s en garneer met een beetje tuinkers.
Deze Franse lekkernij is een echte klassieker en niet zo lastig om te maken. Het draait vooral om de timing, zodat je een lekkere knapperige tosti serveert met daarop een warm gebakken eitje. Bon appétit!