
Franse mosselen met friet
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
47.97 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Franse friet
2 eetlepel Monini extra vierge
400 gram Mosselgroenten
150 ml Droge witte wijn
1 bosje Peterselie
1 stuk Komkommer
2 eetlepel Honing-mosterddressing
1 stuk Kropsla
250 gram Cherry
2 kilo Mosselen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Maak de wasbak schoon en vul met koud water. Doe de mosselen in het water en maak schoon: verwijder alle drijvende en kapotte mosselen, deze zijn dood. Verwijder bij de resterende mosselen de baarden en giet af.
2. Verdeel de frietjes over twee met bakpapier beklede bakplaten. Bak de frietjes 15-20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Verwarm de olie in een grote soep- of hapjespan. Fruit hierin de mosselgroenten aan en voeg de mosselen toe. Bak op hoog vuur en voeg zodra de eerste mosselen opengaan de wijn toe. Draai het vuur naar middelhoog en laat zo onder regelmatig schudden garen. De mosselen zijn gaar als ze allemaal open staan.
3. Hak de peterselieblaadjes fijn. Verwijder de uiteindes en schil van de komkommer. Snijd in dunne plakjes en meng met de honing-mosterddressing. Haal de slabladeren los en snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Meng de sla, cherrytomaatjes en helft van de peterselie met de komkommer.
4. Haal de frietjes uit de oven en breng op smaak met zout. Serveer de mosselen in de pan en garneer met de resterende peterselie. Serveer met de frietjes en salade ernaast.
Meer recepten in de categorie