Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Franse uiensoep met kaas crostini’s

Franse uiensoep met kaas crostini’s

Ingrediënten

  • 700 gram uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks meergranenbollen
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram geraspte kaas
Franse uiensoep met kaas crostini’s product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel de uien, snijd in halve ringen en pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Voeg de uien, de knoflook en de tijm toe en bak 10 minuten.
  3. 3. Voeg de bloem toe, meng goed met de uien en laat de 3 - 5 minuten garen. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat ongeveer 15 minuten trekken.
  4. 4. Snijd ondertussen de volkoren bollen in sneetjes en verdeel hier de geraspte kaas over. Plaats 6 - 8 minuten in de oven tot de kaas goed is gesmolten.
  5. 5. Verdeel de soep over de kommen en leg een kaas-crostini in het midden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 337
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 5