
Franse uiensoep met kaas crostini’s
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
700 gram uien
2 teentjes knoflook
2 stuks meergranenbollen
1 liter rundvleesbouillon
1 eetlepel gedroogde tijm
2 eetlepels bloem
100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel de uien, snijd in halve ringen en pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Voeg de uien, de knoflook en de tijm toe en bak 10 minuten.
3. Voeg de bloem toe, meng goed met de uien en laat de 3 - 5 minuten garen. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat ongeveer 15 minuten trekken.
4. Snijd ondertussen de volkoren bollen in sneetjes en verdeel hier de geraspte kaas over. Plaats 6 - 8 minuten in de oven tot de kaas goed is gesmolten.
5. Verdeel de soep over de kommen en leg een kaas-crostini in het midden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1419 Kj
Calorieën
337 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
15 gram