
Franse vissoep met mosselen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
1 wortel (in plakken)
1 ui (gesnipperd)
2 stengels bleekselderij (in boogjes)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 blikje tomatenpuree (à 70 g)
1.2 liter visbouillon
1 envelopje saffraan
2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
1 kilogram mossel
200 gram kabeljauwfilets (in stukjes van 3 cm)
200 gram zalmfilets (in stukjes van 3 cm)
150 gram gemengde zeevruchten
1 stokbrood
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een ruime soeppan. Bak hierin de wortel, ui, bleekselderij en knoflook zonder te kleuren.
2. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en voeg de saffraan en peterselie toe.
3. Maak de mosselen schoon. Kook ze in de bouillon circa 6 minuten of totdat ze open zijn. Schep ze uit de pan.
4. Voeg de kabeljauw en zalm toe en kook zachtjes 2-3 minuten. Schep de zeevruchtencocktail erdoor en verwarm zonder te koken.
5. Haal de helft van de mosselen uit de schelpen en voeg ze toe aan de soep.
6. Verdeel de mosselen in schelp over borden en schep de warme soep erop. Serveer met stokbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
355 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie