
French toast met croissants en verse jus d'orange
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
4 stuks croissants
1 kilogram perssinaasappelen
4 eetlepels yoghurt
1 theelepel kaneel
500 ml melk
1 stuk ei
10 gram amandelschaafsel
Bereidingswijze
+ sinaasappelpers
1. Kluts het ei met de melk, de kaneel en de rasp van 1 sinaasappel. Dompel de croissants onder in het mengsel.
2. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de croissants in 4 - 6 minuten aan beide kanten krokant en goudbruin.
3. Schil 2 sinaasappelen en snijd met een mes partjes uit het vruchtvlees.
4. Pers de rest van de sinaasappelen uit voor verse jus d’orange.
5. Serveer de french toast samen met een schep yoghurt, de sinaasappelpartjes en garneer met de geschaafde amandelen. Serveer met de verse jus d'orange.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1347 Kj
Calorieën
321 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie