
Fricandeau met appel en gekonfijte bospeen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 90 min
Frans
Ingrediënten
750 gram varkensfricandeau
4 rode appels
1 bos wortel
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
4 eetlepels bouillon
3 eetlepels vloeibaar bakproduct
6 teentjes knoflook (gepeld)
2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden
250 milliliter appelsap
Bereidingswijze
1. Haal het vlees 20 minuten voor het gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 120°C.
2. Bestrooi het vlees rijkelijk met zout en peper. Was de appels en boor de klokhuizen eruit.
3. Snijd het loof van de wortels maar laat er een klein stukje groen aan. Leg de wortels in de ovenschaal en verdeel er olijfolie, de gemberpoeder, zout en de bouillon over.
4. Zet de wortels afgedekt met een deksel of aluminiumfolie onderin de oven.
5. Verhit de olie in de braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
6. Voeg de teentjes knoflook, de Italiaanse kruiden en het appelsap toe en zet de pan in het midden van de oven.
7. Braad het vlees in circa 50 minuten gaar. Zet de laatste 30 minuten de appels er in het braadvet bij. Schep af en toe wat braadvocht over het vlees en de appels.
8. Haal beide uit de braadpan en zet ze op een schaal in de uitgeschakelde oven. Laat het braadvocht iets inkoken tot jus. Serveer het vlees in plakken, met de appels en de wortels.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
505 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
44 gram
Meer recepten in de categorie