Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fried rice met pinda en ei

Fried rice met pinda en ei

Ingrediënten

  • 2 eetlepel Zonnebloemolie
  • 1 stuk Uien, gesnipperd
  • 2 stuks Pl
  • 300 gram Witte rijst
  • 150 gram Tuinerwten
  • 100 gram Pinda's, fijngehakt
  • 2 eetlepel Sojasaus
Fried rice met pinda en ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Klop de eieren in een kommetje op tot een egaal geel mengsel. Snipper de ui.
  2. 2. Verhit de olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en fruit de ui aan. Voeg de eieren toe en roer snel door om roerei te maken. Voeg, wanneer de eieren nog niet helemaal gaar zijn, de gekookte rijst, tuinerwten en pinda’s toe.
  3. 3. Houd de pan op hoog vuur en voeg de sojasaus toe. Meng goed door. Je kunt optioneel wat sambal toevoegen indien je van pittig houdt. Breng eventueel nog op smaak met zout en dien dan direct op.

    Voedingswaarde

  • Kcal 471
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 67 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 4