

Fried rice met pinda en ei
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
4.66 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Zonnebloemolie
1 stuk Uien
2 stuks Pl
300 gram Witte rijst
150 gram Tuinerwten
100 gram Pinda's
2 eetlepel Sojasaus
Bereidingswijze
1. Klop de eieren in een kommetje op tot een egaal geel mengsel. Snipper de ui.
2. Verhit de olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en fruit de ui aan. Voeg de eieren toe en roer snel door om roerei te maken. Voeg, wanneer de eieren nog niet helemaal gaar zijn, de gekookte rijst, tuinerwten en pinda’s toe.
3. Houd de pan op hoog vuur en voeg de sojasaus toe. Meng goed door. Je kunt optioneel wat sambal toevoegen indien je van pittig houdt. Breng eventueel nog op smaak met zout en dien dan direct op.
Meer recepten in de categorie