
Frisse aardappelsalade met blauwe kaas
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
900 gram krieltjes gekruid
1 stuk kropsla
1 stuk appel
150 gram blauwe kazen
1 zakje bleekselderij
300 gram radijsjes
1 bakje dille
1 handje walnoot
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Trek de bladeren van de krop sla, was en scheur in grove stukken. Verwijder het klokhuis van de appel, halveer en snijd in dunne reepjes. Verkruimel de blauwe kaas. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes, halveer de radijsjes en hak de dille fijn. Hak de walnoten grof.
3. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt en roer door de geroosterde aardappeltjes.
4. Meng vervolgens alles door elkaar, verdeel over de borden en serveer met de walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2264 Kj
Calorieën
541 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
39 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie