Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse aardappelsalade met blauwe kaas

Frisse aardappelsalade met blauwe kaas

Ingrediënten

  • 900 gram krieltjes gekruid
  • 1 stuk kropsla
  • 1 stuk appel
  • 150 gram blauwe kazen
  • 1 zakje bleekselderij
  • 300 gram radijsjes
  • 1 bakje dille
  • 1 handje walnoot
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
Frisse aardappelsalade met blauwe kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Trek de bladeren van de krop sla, was en scheur in grove stukken. Verwijder het klokhuis van de appel, halveer en snijd in dunne reepjes. Verkruimel de blauwe kaas. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes, halveer de radijsjes en hak de dille fijn. Hak de walnoten grof.
  3. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt en roer door de geroosterde aardappeltjes.
  4. Meng vervolgens alles door elkaar, verdeel over de borden en serveer met de walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 541
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 39 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 33 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 9