
Frisse aardappelsalade met gerookte zalm
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
500 gram krieltjes met schil (schoongeboend)
1 komkommer
5 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel mayonaise
1 citroen (sap)
50 gram kappertjes
2 avocado's (geschild, in stukjes)
200 gram gerookte zalm (in reepjes)
2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
3 takjes verse munt
Bereidingswijze
1. Kook de krieltjes met wat zout gaar. Giet af en laat afkoelen.
2. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een spitse lepel en snijd de komkommer in halve plakjes.
3. Meng de crème fraîche met de mayonaise, het citroensap en de kappertjes.
4. Snijd de krieltjes in tweeën of vieren en meng ze met de avocado, de gerookte zalm en komkommer door het crème-fraîchemengsel.
5. Schep de salade in kommen of op bordjes. Garneer met de bosuitjes en de munt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
465 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie