Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse aardappelsalade met pulled salmon

Frisse aardappelsalade met pulled salmon

Ingrediënten

  • 550 gram zalmfilets
  • 800 gram aardappelen
  • 400 gram tuinbonen (diepvries)
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuk rode ui
  • 10 takjes dille
  • 1 stuk citroen
  • 200 ml yoghurt
Frisse aardappelsalade met pulled salmon product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Dop de tuinboontjes en snijd de venkel in flinterdunne plakken. Was de aardappelen en snijd in parten, hak de dille fijn en pers het sap uit de citroen.
  2. 2. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 15 minuten, giet af en laat iets afkoelen.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen in 5 minuten rondom gaar en goudbruin. Breng op smaak met wat peper.
  4. 4. Verhit opnieuw een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilet aan beide kanten 4 minuten aan. Haal de zalmfilets uit de pan en laat even rusten.
  5. 5. Meng de yoghurt met de dille en het citroensap tot een frisse dressing.
  6. 6. Meng de venkel met de rode ui, de tuinbonen, de aardappelen en de dressing tot een salade.
  7. 7. Trek met behulp van twee vorken de zalmfilets uit elkaar.
  8. 8. Verdeel de salade over de borden en serveer de pulled salmon er bovenop.
  9. Tip: Extra lekker met kappertjes door de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 561
  • Eiwit 40 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 12