
Frisse aardappelsalade met pulled salmon
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
550 gram zalmfilets
800 gram aardappelen
400 gram tuinbonen (diepvries)
2 stuks venkel
1 stuk rode ui
10 takjes dille
1 stuk citroen
200 ml yoghurt
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Dop de tuinboontjes en snijd de venkel in flinterdunne plakken. Was de aardappelen en snijd in parten, hak de dille fijn en pers het sap uit de citroen.
2. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 15 minuten, giet af en laat iets afkoelen.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen in 5 minuten rondom gaar en goudbruin. Breng op smaak met wat peper.
4. Verhit opnieuw een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilet aan beide kanten 4 minuten aan. Haal de zalmfilets uit de pan en laat even rusten.
5. Meng de yoghurt met de dille en het citroensap tot een frisse dressing.
6. Meng de venkel met de rode ui, de tuinbonen, de aardappelen en de dressing tot een salade.
7. Trek met behulp van twee vorken de zalmfilets uit elkaar.
8. Verdeel de salade over de borden en serveer de pulled salmon er bovenop.
Tip: Extra lekker met kappertjes door de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2361 Kj
Calorieën
561 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
40 gram