Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse appel-yoghurtcake

Frisse appel-yoghurtcake

Ingrediënten

  • 370 gram cakemixen
  • 1 stuk appel
  • 200 ml yoghurt
  • 3 stuks eieren
  • 1 theelepel kaneel
Frisse appel-yoghurtcake product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + cakeblik
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. Vet het cakeblik in en bestuif eventueel met bloem. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Meng de appel met de kaneel.
  4. Meng de cakemix samen met de yoghurt en de eieren en mix met een garde tot een luchtig en glad beslag. Roer de appelblokjes erdoor en doe in de cakevorm.
  5. Bak de cake in de oven in 50 - 65 minuten gaar en goudbruin. Laat goed afkoelen voordat het cakeblik verwijderd wordt.
  6. Tip: Garneer de cake met pecannoten en serveer met een bolletje vanilleijs.

    Voedingswaarde

  • Kcal 411
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 59 g
  • waarvan suikers 39
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 2