
Frisse appel-yoghurtcake
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
370 gram cakemixen
1 stuk appel
200 ml yoghurt
3 stuks eieren
1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
+ cakeblik
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Vet het cakeblik in en bestuif eventueel met bloem. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Meng de appel met de kaneel.
3. Meng de cakemix samen met de yoghurt en de eieren en mix met een garde tot een luchtig en glad beslag. Roer de appelblokjes erdoor en doe in de cakevorm.
4. Bak de cake in de oven in 50 - 65 minuten gaar en goudbruin. Laat goed afkoelen voordat het cakeblik verwijderd wordt.
Tip: Garneer de cake met pecannoten en serveer met een bolletje vanilleijs.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1720 Kj
Calorieën
411 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
39 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie