
Frisse bietensalade met spinazie en haring
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
4 stuks haringen
355 gram rode bieten
340 gram haricots verts
1 stuk appel
250 gram verse spinazie
4 stuks Italiaanse bollen
1 bosje bieslook
200 ml magere yoghurt
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Snijd de appel in schijfjes, de haring in stukken en hak de bieslook fijn. Snijd de Italiaanse bollen in sneetjes.
2. Giet de bieten en de sperziebonen apart van elkaar af in een vergiet. Doe 1/3 van de bietensticks in een kom met de yoghurt, voeg wat citroensap toe en pureer met een staafmixer.
3. Meng de spinazie met de sperziebonen, de haring, de appel en de overgebleven biet. Mix de salade met 3 el van de bieten-yoghurt saus.
4. Verdeel de salade over de borden, garneer met de bieslook en serveer met de Italiaanse bollen en de rest van de yoghurt-bieten saus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1808 Kj
Calorieën
429 kcal
Vetten
3 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
76 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
19 gram