Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse bietensalade met spinazie en haring

Frisse bietensalade met spinazie en haring

Ingrediënten

  • 4 stuks haringen
  • 355 gram rode bieten
  • 340 gram haricots verts
  • 1 stuk appel
  • 250 gram verse spinazie
  • 4 stuks Italiaanse bollen
  • 1 bosje bieslook
  • 200 ml magere yoghurt
  • 1 stuk citroen
Frisse bietensalade met spinazie en haring product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de appel in schijfjes, de haring in stukken en hak de bieslook fijn. Snijd de Italiaanse bollen in sneetjes.
  2. 2. Giet de bieten en de sperziebonen apart van elkaar af in een vergiet. Doe 1/3 van de bietensticks in een kom met de yoghurt, voeg wat citroensap toe en pureer met een staafmixer.
  3. 3. Meng de spinazie met de sperziebonen, de haring, de appel en de overgebleven biet. Mix de salade met 3 el van de bieten-yoghurt saus.
  4. 4. Verdeel de salade over de borden, garneer met de bieslook en serveer met de Italiaanse bollen en de rest van de yoghurt-bieten saus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 429
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 76 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 12