Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse bloemkoolrijst met skrei in kruidenkorst

Frisse bloemkoolrijst met skrei in kruidenkorst

Ingrediënten

  • 2 stuks bloemkool
  • 500 gram witvis
  • 4 stuks knäckebröd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk limoen
  • 20 gram koriander
  • 10 gram krulpeterselie
  • 3 eetlepels zuivelspread
  • 50 gram geraspte kaas
Frisse bloemkoolrijst met skrei in kruidenkorst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal het knäckebröd samen met de peterselie, 1 teentje knoflook en de geraspte kaas met een staafmixer tot een fijne kruimelmix.
  3. Leg de skrei in een ovenschaal, volg met een laagje Philadelphia en de kruimelmix. Plaats de vis 12-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Verwijder ondertussen het groen van de bloemkool en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maal met een staafmixer de bloemkoolroosjes tot rijststructuur.
  5. Boen een limoen schoon, rasp de schil en pers het sap. Pers de overige teentjes knoflook uit. Meng de knoflook met de limoenrasp en -sap door de bloemkoolrijst en roer goed door.
  6. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de bloemkoolrijst al roerende 5 minuten.
  7. Hak de koriander fijn. Verdeel de bloemkoolrijst en de vis met kruidenkorst over de borden en garneer met de koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 269
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 13 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 10