
Frisse bloemkoolrijst met skrei in kruidenkorst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks bloemkool
500 gram witvis
4 stuks knäckebröd
2 teentjes knoflook
1 stuk limoen
20 gram koriander
10 gram krulpeterselie
3 eetlepels zuivelspread
50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maal het knäckebröd samen met de peterselie, 1 teentje knoflook en de geraspte kaas met een staafmixer tot een fijne kruimelmix.
3. Leg de skrei in een ovenschaal, volg met een laagje Philadelphia en de kruimelmix. Plaats de vis 12-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
4. Verwijder ondertussen het groen van de bloemkool en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maal met een staafmixer de bloemkoolroosjes tot rijststructuur.
5. Boen een limoen schoon, rasp de schil en pers het sap. Pers de overige teentjes knoflook uit. Meng de knoflook met de limoenrasp en -sap door de bloemkoolrijst en roer goed door.
6. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de bloemkoolrijst al roerende 5 minuten.
7. Hak de koriander fijn. Verdeel de bloemkoolrijst en de vis met kruidenkorst over de borden en garneer met de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1134 Kj
Calorieën
269 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
13 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
33 gram