Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse bonensalade met zalmfilet

Frisse bonensalade met zalmfilet

Ingrediënten

  • 275 gram zalmfilets
  • 400 gram sperziebonen
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk citroen
  • 20 gram basilicum
  • 410 gram kikkererwten
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 teentje knoflook
Frisse bonensalade met zalmfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en verwijder de uiteindes. Kook de sperziebonen in 3 - 5 minuten knapperig.
  2. Verhit een koekenpan. Wrijf de zalmfilet in met olijfolie en bak de zalm aan beide kanten 3 - 4 minuten. Laat de zalm iets afkoelen en trek met twee vorken de zalmfilet uit elkaar zodat er stukjes ontstaan.
  3. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat goed uitlekken. Pel de rode ui, snijd in flinterdunne ringen en meng door de kikkererwten. Voeg de sperziebonen vervolgens toe. Halveer de cherrytomaatjes en meng door de salade.
  4. Pel en pers het teentje knoflook en meng met de soya yoghurt. Rasp de citroen en meng door de dressing. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Hak de basilicum fijn en houdt een paar blaadjes achter ter garnering. Meng de dressing samen met de fijngehakte basilicum door de bonensalade.
  5. Verdeel de salade samen met de zalm over de borden en garneer met de overige basilicum.
  6. Tip: Meng een zakje rucola door de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 529
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 14