
Frisse bonensalade met zalmfilet
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
275 gram zalmfilets
400 gram sperziebonen
4 eetlepels magere yoghurt
1 stuk rode ui
1 stuk citroen
20 gram basilicum
410 gram kikkererwten
250 gram cherrytomaten
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en verwijder de uiteindes. Kook de sperziebonen in 3 - 5 minuten knapperig.
2. Verhit een koekenpan. Wrijf de zalmfilet in met olijfolie en bak de zalm aan beide kanten 3 - 4 minuten. Laat de zalm iets afkoelen en trek met twee vorken de zalmfilet uit elkaar zodat er stukjes ontstaan.
3. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat goed uitlekken. Pel de rode ui, snijd in flinterdunne ringen en meng door de kikkererwten. Voeg de sperziebonen vervolgens toe. Halveer de cherrytomaatjes en meng door de salade.
4. Pel en pers het teentje knoflook en meng met de soya yoghurt. Rasp de citroen en meng door de dressing. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Hak de basilicum fijn en houdt een paar blaadjes achter ter garnering. Meng de dressing samen met de fijngehakte basilicum door de bonensalade.
5. Verdeel de salade samen met de zalm over de borden en garneer met de overige basilicum.
Tip: Meng een zakje rucola door de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2221 Kj
Calorieën
529 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
38 gram