Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse citroen kip met aardappeltjes

Frisse citroen kip met aardappeltjes

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilets
  • 1 kg aardappelen vastkokend
  • 2 stuks citroenen
  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 8 takjes verse tijm
  • 1 bolletje knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram kropsla
  • 1 theelepel Dijon mosterd
Frisse citroen kip met aardappeltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Was de aardappelen en snijd in partjes. Rits de blaadjes tijm van de takjes en hak grof. Halveer de bol knoflook horizontaal. Halveer de snoeptomaten.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 8 minuten. Laat droogstomen en voeg een eetlepel olijfolie toe. Meng door de aardappelen en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. 3. Meng de honing met de helft van het citroensap, de rasp en de tijm. Breng op smaak met versgemalen peper. Snijd de kipfilet in stukken en kwast in met het citroenmengsel. Verdeel de kipfilet over de aardappelen in het midden van de bakplaat en leg de knoflookbollen ernaast. Bak in de oven circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  4. 4. Meng het overige citroensap met de mosterd en 2 eetlepels olijfolie. Roer tot een gladde dressing. Meng met de snoeptomaten en de kropslamix.
  5. 5. Verdeel de geroosterde aardappelpartjes met de kip en de salade over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 520
  • Eiwit 52 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 8