
Frisse citroen kip met aardappeltjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 gram kipfilets
1 kg aardappelen vastkokend
2 stuks citroenen
500 gram snoeptomaatjes
8 takjes verse tijm
1 bolletje knoflook
2 eetlepels honing
100 gram kropsla
1 theelepel Dijon mosterd
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Was de aardappelen en snijd in partjes. Rits de blaadjes tijm van de takjes en hak grof. Halveer de bol knoflook horizontaal. Halveer de snoeptomaten.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 8 minuten. Laat droogstomen en voeg een eetlepel olijfolie toe. Meng door de aardappelen en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Meng de honing met de helft van het citroensap, de rasp en de tijm. Breng op smaak met versgemalen peper. Snijd de kipfilet in stukken en kwast in met het citroenmengsel. Verdeel de kipfilet over de aardappelen in het midden van de bakplaat en leg de knoflookbollen ernaast. Bak in de oven circa 25 minuten gaar en goudbruin.
4. Meng het overige citroensap met de mosterd en 2 eetlepels olijfolie. Roer tot een gladde dressing. Meng met de snoeptomaten en de kropslamix.
5. Verdeel de geroosterde aardappelpartjes met de kip en de salade over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2187 Kj
Calorieën
520 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
52 gram