Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse couscous-salade met gegrilde courgette en witte kaas

Frisse couscous-salade met gegrilde courgette en witte kaas

Ingrediënten

  • 500 gram wortels
  • 1 stuk courgette
  • 275 gram couscous
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk citroen
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 stuk groentebouillon
  • 200 gram witte kaas
  • 20 gram krulpeterselie
  • 40 gram pijnboompitten
Frisse couscous-salade met gegrilde courgette en witte kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de rode ui in ringen. Snijd de worteltjes in repen, de courgette in flinterdunne plakken en de cherrytomaten doormidden. Pers het sap uit de citroen, verkruimel de witte kaas en hak de peterselie fijn.
  2. Breng een pan met water aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een grillpan, bestrijk de plakken courgette met olijfolie en gril aan beide kanten 2 minuten zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
  4. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 5 minuten goudbruin.
  5. Meng de couscous met de uienringen, de worteltjes, de courgette en de cherrytomaatjes tot een salade.
  6. Meng een scheut olijfolie met het citroensap en de peterselie tot een frisse dressing en breng op smaak met wat peper. Voeg toe aan de couscous-salade en roer voorzichtig door.
  7. Verdeel de couscous-salade over de borden en garneer met de witte kaas en de pijnboompitten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 405
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 8