
Frisse couscous-salade met gegrilde courgette en witte kaas
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram wortels
1 stuk courgette
275 gram couscous
1 stuk rode ui
1 stuk citroen
200 gram cherrytomaten
1 stuk groentebouillon
200 gram witte kaas
20 gram krulpeterselie
40 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in ringen. Snijd de worteltjes in repen, de courgette in flinterdunne plakken en de cherrytomaten doormidden. Pers het sap uit de citroen, verkruimel de witte kaas en hak de peterselie fijn.
2. Breng een pan met water aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een grillpan, bestrijk de plakken courgette met olijfolie en gril aan beide kanten 2 minuten zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
4. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 5 minuten goudbruin.
5. Meng de couscous met de uienringen, de worteltjes, de courgette en de cherrytomaatjes tot een salade.
6. Meng een scheut olijfolie met het citroensap en de peterselie tot een frisse dressing en breng op smaak met wat peper. Voeg toe aan de couscous-salade en roer voorzichtig door.
7. Verdeel de couscous-salade over de borden en garneer met de witte kaas en de pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1703 Kj
Calorieën
405 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie