Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse couscoussalade met falafel en yoghurtdip

Frisse couscoussalade met falafel en yoghurtdip

Ingrediënten

  • 300 gram Couscous
  • 1 stuk Groentebouillonblokje
  • 150 gram Falafelmix
  • 1 stuk Rode ui
  • 1 bosje Koriander, alleen de blaadjes
  • 1 bosje Peterselie, alleen de blaadjes
  • 1 stuk Courgette
  • 3 takjes Munt, alleen de blaadjes
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 stuk Citroenen
  • 7 stuks Gedroogde abrikozen
  • 7 stuks Zongedroogde tomaten op olie
  • 250 gram Cherrytomaten
Frisse couscoussalade met falafel en yoghurtdip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng water in een waterkoker aan de kook. Doe de couscous in een ruime kom en verkruimel het bouillonblokje erboven. Giet voldoende water erop zodat het ruim onder staat. Bedek met een deksel of bord en laat 10 minuten wellen.
  2. Vorm de falafel volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de falafel goudbruin. Snipper de rode ui. Hak de koriander- en peterselieblaadjes fijn. Snipper de rode ui. Hak de koriander- en peterselieblaadjes fijn. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de falafel goudbruin.
  3. Snijd de courgette in kleine blokjes. Verwarm een tweede koekenpan met de resterende olijfolie. Bak hierin de courgette goudbruin. Hak de muntblaadjes fijn. Meng de yoghurt met de munt en breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.
  4. Hak de abrikozen en zongedroogde tomaatjes fijn. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Roer de couscous los met een vork. Meng de abrikozen, zongedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes, courgette, rode ui, koriander en peterselie met de couscous. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper, zout en citroensap. Serveer de couscous met de falafel en yoghurtdip.

    Voedingswaarde

  • Kcal 861
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 143 g
  • waarvan suikers 61
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 23