

Frisse couscoussalade met falafel en yoghurtdip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
11.51 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Couscous
1 stuk Groentebouillonblokje
150 gram Falafelmix
1 stuk Rode ui
1 bosje Koriander
1 bosje Peterselie
1 stuk Courgette
3 takjes Munt
150 gram Griekse yoghurt
1 stuk Citroenen
7 stuks Gedroogde abrikozen
7 stuks Zongedroogde tomaten op olie
250 gram Cherrytomaten
Bereidingswijze
1. Breng water in een waterkoker aan de kook. Doe de couscous in een ruime kom en verkruimel het bouillonblokje erboven. Giet voldoende water erop zodat het ruim onder staat. Bedek met een deksel of bord en laat 10 minuten wellen.
2. Vorm de falafel volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de falafel goudbruin. Snipper de rode ui. Hak de koriander- en peterselieblaadjes fijn. Snipper de rode ui. Hak de koriander- en peterselieblaadjes fijn. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de falafel goudbruin.
3. Snijd de courgette in kleine blokjes. Verwarm een tweede koekenpan met de resterende olijfolie. Bak hierin de courgette goudbruin. Hak de muntblaadjes fijn. Meng de yoghurt met de munt en breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.
4. Hak de abrikozen en zongedroogde tomaatjes fijn. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Roer de couscous los met een vork. Meng de abrikozen, zongedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes, courgette, rode ui, koriander en peterselie met de couscous. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper, zout en citroensap. Serveer de couscous met de falafel en yoghurtdip.
Meer recepten in de categorie