
Frisse frittata met ricotta en gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram gerookte zalmfilets
20 gram dille
20 gram krulpeterselie
3 stengels lente-uitjes
2 stuks preien
300 gram verse spinazie
2 teentjes knoflook
8 stuks eieren
250 gram ricotta
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Snijd de prei in dunne ringen, de lente-ui in schuine ringen en de zalm in reepjes. Hak de dille en de peterselie fijn.
2. Klop de eieren samen met de dille, de peterselie en de ricotta los.
3. Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Bak de knoflook samen met de spinazie tot deze helemaal is geslonken. Voeg de prei en de lente-ui toe en bak op laag vuur 5 minuten door. Voeg de zalm toe en roer door. Voeg tot slot het eimengsel toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 12 minuten bakken. Keer met behulp van een bord de frittata om en bak de andere zijde nog 3 minuten.
4. Verdeel de frittata over de borden en garneer met zwarte peper.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1872 Kj
Calorieën
445 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
5 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
41 gram