Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse frittata met ricotta en gerookte zalm

Frisse frittata met ricotta en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte zalmfilets
  • 20 gram dille
  • 20 gram krulpeterselie
  • 3 stengels lente-uitjes
  • 2 stuks preien
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 stuks eieren
  • 250 gram ricotta
Frisse frittata met ricotta en gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook. Snijd de prei in dunne ringen, de lente-ui in schuine ringen en de zalm in reepjes. Hak de dille en de peterselie fijn.
  2. Klop de eieren samen met de dille, de peterselie en de ricotta los.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Bak de knoflook samen met de spinazie tot deze helemaal is geslonken. Voeg de prei en de lente-ui toe en bak op laag vuur 5 minuten door. Voeg de zalm toe en roer door. Voeg tot slot het eimengsel toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 12 minuten bakken. Keer met behulp van een bord de frittata om en bak de andere zijde nog 3 minuten.
  4. Verdeel de frittata over de borden en garneer met zwarte peper.

    Voedingswaarde

  • Kcal 445
  • Eiwit 41 g
  • Koolhydraten 5 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 29 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 4