
Frisse gyrossalade met gebakken stukjes pita
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
34.94 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 bosje Peterselie
1 Teen Knoflook
200 ml Volle yoghurt
1 Mespunt Gemalen komijn
1 stuk Citroen
2 stuks Puntpaprika
1 stuk Komkommer
500 gram Cocktail trostomaten
2 stuks Avocado
750 gram Gyros
4 stuks Pita (groot)
2 theelepel Baharat
200 gram Ijsbergsla
15 stuks Kalamata olijven
Bereidingswijze
1. Hak de peterselie en rasp de knoflook. Meng de yoghurt met de helft van de peterselie, knoflook, komijn en 2 eetlepels extra vierge olijfolie. Breng op smaak met citroenrasp, citroensap, zout en peper. Zet apart.
2. Verwijder de kroontjes en zaadlijsten van de zoete puntpaprika’s. Snijd in reepjes van ongeveer 5 centimeter. Verwijder de uiteindes van de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Snijd de komkommer in schuine plakjes van een halve centimeter dik.
3. Snijd de cocktailtrostomaten in kwarten. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de groenten met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
4. Verwarm een ruime koekenpan of wok met een scheut olijfolie. Bak hierin de gyros volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Scheur de pitabroodjes in stukjes en verwarm een tweede koekenpan met olijfolie. Bak hierin de pitabroodjes goudbruin en krokant. Breng op smaak met zout en de baharat.
5. Verdeel de ijsbergsla over 4 borden. Verdeel het groentemengsel, de olijven, pitabroodjes en gyros over de ijsbergsla. Garneer met de knoflooksaus en de resterende peterselie. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie