
Frisse komkommer-venkelsoep
Voorgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Turks
Ingrediënten
1 komkommer (in blokjes)
1 venkelknol (in blokjes)
100 milliliter Griekse yoghurt
2 eetlepels citroensap
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gepeld)
0.5 bosjes dille (grof gehakt)
0.5 bosjes peterselie (grof gehakt)
4 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1. Pureer de komkommer, venkel, yoghurt, citroensap, ui en knoflook zo glad mogelijk. Voeg al malend de kruiden en olie toe en pureer nog circa 30 seconden.
2. Giet de soep in een thermoskan en zet tot het serveren in de koelkast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
150 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie