
Frisse limoengarnalen met courgette spaghetti
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
375 gram roze garnalen
2 stuks limoenen
3 cm gember
300 gram verse spinazie
10 gram koriander
10 gram munt
2 bakken PLUS courgette spaghetti a 400 gram
1 teentje knoflook
4 eetlepels sojasaus
1 handje cashewnoot (ongezouten)
Bereidingswijze
1. Was, rasp en pers de limoenen en hak de koriander, munt en cashewnoten fijn.
2. Pel en pers de knoflook, rasp de gember, was de spinazie.
3. Meng de garnalen met de knoflook, de gember en de limoenrasp en laat 10 minuten marineren.
4. Verhit een scheut olie in een diepe pan, bak de garnalen kort aan en voeg de spinazie toe. Bak het geheel al roerend door en voeg vervolgens de courgette spaghetti, het limoensap, de sojasaus, de koriander en de munt toe. Bak het nog 2 minuten door, maar zorg dat de courgette knapperig blijft.
5. Verdeel de courgette spaghetti over de borden en garneer met de koriander en fijngehakte cashewnoten.
Tip: Lekker met een chilipeper erdoor!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1111 Kj
Calorieën
262 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
22 gram
Waarvan suikers
20 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
29 gram