
Frisse maaltijdsoep met tortellini
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
800 gram Italiaanse wokgroenten PLUS
1 eetlepel balsamicoazijn
2.5 liter groentebouillon
120 gram tortellini met spinazie en ricotta (Grand’Italia)
2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
8 blaadjes basilicum
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de wokgroenten 3 à 4 minuten rondom.
2. Blus de groenten af met de20 balsamicoazijn en voeg de bouillon toe. Laat op laag vuur pruttelen.
3. Pureer alles na 10 minuten (met de staafmixer) tot een egale soep.
4. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, eventueel in de soep. Zout en peper zijn niet nodig.
5. Verdeel de soep en de tortellini over diepe borden of kommen en garneer met de geraspte Parmezaan en basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
325 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
29 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
7 gram
Meer recepten in de categorie