
Frisse mango tiramisu
8 pers.
ca. 120 min
Italiaans
Ingrediënten
2 stuks mango
250 g mascarpone
200 ml slagroom
1 pak lange vingers
2 eetlepels cacao
50 g poedersuiker
200 ml sterke koffie (espresso)
Bereidingswijze
Pel de mango’s en snijd om de pit het vruchtvlees weg. Snijd in blokjes.
Klop de slagroom op tot een lobbige substantie en roer de mascarpone en de poedersuiker erdoor tot een glad mengsel.
Breek de lange vingers doormidden en verdeel de helft over glazen schaaltjes of bekers. Besprenkel met de helft van de koffie.
Schep 1/3 van het mascarponemengsel erop en de helft van de mango. Herhaal de stap met de lange vingers, de mascarpone en de mango en eindig met mascarpone. Laat ten minste 1,5 uur opstijven in de koelkast. Bestuif de tiramisu met cacao.
Meer recepten in de categorie