Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse meloensalade met knoflookgarnalen

Frisse meloensalade met knoflookgarnalen

Ingrediënten

  • 360 gram garnalen
  • 1 stuk galiameloen
  • 10 gram munt
  • 20 ml olijfolie extra vierge
  • 1 stuk sjalot
  • 1 stuk citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 stuk komkommer
  • 300 gram verse spinazie
Frisse meloensalade met knoflookgarnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de meloen doormidden, verwijder de zaden en schep er met behulp van een lepeltje ronde bolletjes uit. Pel en snipper de sjalot, pers het sap uit de citroen en hak de munt fijn. Snijd de komkommer doormidden en snijd in flinterdunne plakken.
  2. 2. Meng het citroensap met de munt, de sjalot en de mosterd en schenk er al roerend de olijfolie bij zodat er een frisse vinaigrette ontstaat.
  3. 3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de garnalen in 4 minuten gaar.
  4. 4. Meng de spinazie met de komkommer, de meloen en de garnalen tot een salade.
  5. 5. Serveer de salade met de muntvinaigrette

    Voedingswaarde

  • Kcal 281
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 23 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 19