
Frisse meloensalade met knoflookgarnalen
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
360 gram garnalen
1 stuk galiameloen
10 gram munt
20 ml olijfolie extra vierge
1 stuk sjalot
1 stuk citroen
1 theelepel mosterd
1 stuk komkommer
300 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Snijd de meloen doormidden, verwijder de zaden en schep er met behulp van een lepeltje ronde bolletjes uit. Pel en snipper de sjalot, pers het sap uit de citroen en hak de munt fijn. Snijd de komkommer doormidden en snijd in flinterdunne plakken.
2. Meng het citroensap met de munt, de sjalot en de mosterd en schenk er al roerend de olijfolie bij zodat er een frisse vinaigrette ontstaat.
3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de garnalen in 4 minuten gaar.
4. Meng de spinazie met de komkommer, de meloen en de garnalen tot een salade.
5. Serveer de salade met de muntvinaigrette
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1188 Kj
Calorieën
281 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
23 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
19 gram
Eiwitten
22 gram