
Frisse meloensalade met Parmaham en blauwe bessen
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 stuk cantaloupe-meloen
1 stuk galiameloen
100 gram Parmaham
100 gram blauwe bessen
1 stuk rode ui
10 gram basilicum
10 gram munt
75 gram rucolamelange
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel honing
Bereidingswijze
1. Snijd de meloenen doormidden, verwijder de zaden en schep er ronde bolletjes uit.
2. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, de Parmaham in gelijke plakjes en hak de basilicum en de munt fijn.
3. Maak een dressing van de honing en de balsamico-azijn.
4. Meng de meloenbolletjes samen met de ui, de rucolamelange, de Parmaham, de blauwe bessen, de basilicum, de munt en de dressing tot een salade.
Tip: Lekker met mozzarella bolletjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
888 Kj
Calorieën
212 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
27 gram
Waarvan suikers
24 gram
Vezels
19 gram
Eiwitten
8 gram