Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse meloensalade met Parmaham en blauwe bessen

Frisse meloensalade met Parmaham en blauwe bessen

Ingrediënten

  • 1 stuk cantaloupe-meloen
  • 1 stuk galiameloen
  • 100 gram Parmaham
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 stuk rode ui
  • 10 gram basilicum
  • 10 gram munt
  • 75 gram rucolamelange
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
Frisse meloensalade met Parmaham en blauwe bessen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de meloenen doormidden, verwijder de zaden en schep er ronde bolletjes uit.
  2. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, de Parmaham in gelijke plakjes en hak de basilicum en de munt fijn.
  3. Maak een dressing van de honing en de balsamico-azijn.
  4. Meng de meloenbolletjes samen met de ui, de rucolamelange, de Parmaham, de blauwe bessen, de basilicum, de munt en de dressing tot een salade.
  5. Tip: Lekker met mozzarella bolletjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 212
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 27 g
  • waarvan suikers 24
  • Vet 4 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 19